Стерилизирани мариновани гъби

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
14k
20/09/2010
"Вкусни са маринованите гъби, толкова вкусни, че колкото и да сложим, все не стигат за всички!"
Приготвяне30 мин.
Готвене70 мин.
Общо100 мин.
Порции4-5 буркана
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо48 110
  • Преглеждания за месеца642
  • Преглеждания за седмицата137
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг3.7 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • гъби - 3 кг пачи крак, симитка, манатарка
  • сол - 1/2 ч.л.
  • оцет - 1 к.ч.
  • мазнина - 1 с.л. растителна
  • черен пипер - 3 - 4 зърна
  • дафинов лист - 1 брой
  • бахар - 2 - 3 зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се почистват и измиват старателно, след което се пускат във вряща вода за 10-тина минути.

Омекналите гъби се отцеждат, нарязват на парчета и се слагат в буркани (800 мл), в които предварително са сложени 1 дафинов лист, по 3-4 зърна черен пипер, зърна бахар, солта, растителното масло и 1 кафена чашка оцет.

Бурканите се доливат с вода, затварят се с капачки и се стерилизират в продължение на 1 час (след завирането на водата).

Метална касерола с кошница за пържене 24см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метална касерола с кошница за пържене 24см
22.66 лв.
Виж ››

Перфектните пържени картофки вече не са мираж, защото имате 2 в 1 касерола с кошница за пържене. Може да ги ползвате и поотделно, но заедно ще ви помогнат да поднесете хрупкави предястия и основни, след които всички ще си оближат пръстите.

Рейтинг

5 2
4 6
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Бойчо Николов
Според мен е опасно гъби да стерилизираш само 60 мин. Аз ги стерилизирам 3 часа.
0
0