Царска туршия

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
18k
Царска туршия
23/09/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне90 мин.
Готвене20 мин.
Общо110 мин.
Порции15-20 буркана
"Защо я наричат царска? Опитайте и ще разберете!"

Необходими Продукти

  • червени чушки - 5 кг
  • домати - 2 кг зелени
  • моркови - 2 кг
  • зеле - 2 кг цветно
  • лук - 0.500 кг кромид
  • целина - 1 глава с листата
  • сол - 250 г
  • захар - 0.500 кг
  • оцет - 1 л
  • черен пипер - 10 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички зеленчуци се измиват, почистват и се нарязват, поръсват се със солта и захарта и се оставят да престоят 24 часа. Отцедилият се сок се смесва с оцета и се възварява.

Зеленчуците се нареждат в стъклени буркани, в които са поставени по 3-4 зърна черен пипер, залива се с изстиналата заливка и се притиска с вишневи клонки и измит речен камък.

Рейтинг

5 12
4 12
3 7
2 4
1 0
Дай твоята оценка: