Супа от спанак със сирене и кашу

MarianaMariana
Джедай
7
720
04/05/2015
Приготвяне15 мин.
Готвене65 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо326
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофа до готовност в подсолена вода. Добавете ситно нарязания спанак и варете до омекването им. Прибавете сол и пасирайте. По желание може да добавите оцет.

За приготвянето на желираното сирене трябва да загреете прясното мляко и горгонзолата, докато сиренето се стопи. След което добавете агара и оставете да ври 5-7 минути на тих огън. Отстранете от котлона, добавете киселото мляко и изсипете в подходящ разлат съд. Оставете да се охлади напълно и нарежете на парчета.

Междувременно сложете нарязана на филийки целина, кашуто и захарта в тиган. Загрейте до стопяване на захарта и залейте с балсамов оцет. Карамелизирайте и извадете върху фолио да се охлади. Поднесете супата гарнирана с филийки карамелизирана целина и желирано сирене.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар