ezine.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Камби»Туршия от пълнени камби

Туршия от пълнени камби

EfrosiaEfrosia
Джедай
9635k1016k
Туршия от пълнени камби1 / 2
18/09/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне150 мин.
Готвене3 мин.
Общо153 мин.
"Хрупкави и лесни за приготвяне камби, които е направо грехота да не сложите!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Камбите се измиват и се почистват от семките, след което се натриват отвътре със смес от 400 г захар и 400 г сол. Оставят се да престоят така 10-12 часа.

Пригответе плънката, като добре почистените и нарязани на ситно зеле, целина и настъргани моркови се поръсват с останалото количество от солта и захарта. Те също се оставят да престоят 10-12 часа.

Отцедилият се сок от камбите и плънката се кипва за 2-3 минути и след като изстине, се смесва с оцет.

Камбите се пълнят с плънката и се нареждат в буркани, поливат се с изстиналата заливка и се притискат с вишневи клонки и добре измити речни камъни. Бурканите се съхраняват на хладно.

Рейтинг

5 5
4 9
3 2
2 3
1 0
Дай твоята оценка: