Пържено свинско с чесън и вино

20/09/2015
Росица Стоянова
отРосица СтояноваДарт Вейдър8705810208
  • Приготвяне25 мин.
  • Готвене45 мин.
  • Общо70 мин.
  • Порции5
  • Преглеждания общо1 551
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг3.5 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1.5 кг
  • оцет - 1.5 ч.ч. червен винен
  • червено вино - ¾ ч.ч.
  • чесън - 15 скилидки
  • дафинов лист - 3 бр.
  • черен пипер - 2 с.л.
  • сол - 2 ч.л.
  • мащерка - ½ ч.л. сушена
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете оцета, виното, чесъна (половината скилидки намачкайте, другите оставете цели), дафиновите листа, черния пипер, солта и мащерка.

Изсипете в подходящ плик и добавете свинското. Много добре го смесете с маринатата и оставете да се овкуси в хладилник за поне 1 ден.

Загрейте фурната на 175 градуса и извадете свинското от маринатата, като запазите ½ ч.ч. от нея. Изсипете месото и течността в тава за печене и запечете за 20 минути.

Загрейте олиото в тиган и запържете добре отцеденото от течността месо.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 1
3 4
2 0
1 0

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар