Предястие с бутер тесто и крем от спанак

Марина НордМарина Норд
Новак
1k
228
27
220
25/04/2015
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо614
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанакът се измива и се нарязва на ленти. Посолява се и се слага в гевгир. След половин час се отцежда добре и се изстисква, за да се отстрани излишният сок. Пресният лук се реже на ситно и се запържва на среден огън в зехтина за 2 минути.

Добавя се спанакът, всичко се разбърква и се готви 7 минути при непрекъснато бъркане. Сваля се от котлона и се добавя копърът. Спанакът се слага в гевгир, за да се отцеди и се оставя да се охлади. Смесва се с крема сиренето и се пасира.

Тестото се разточва и се разрязва на квадрати. Пече се 10 минути на 200 градуса. Вадят се от тавата, оставят се да се охладят за 10 минути и се мажат с крема.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар