Червена салата

EfrosiaEfrosia
Джедай
9745k1122k
Червена салата
17/09/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2-4
"Според специалистите салатите биват основно два вида - за бира и за ракия, тази от кой е според вас?"

Необходими Продукти

  • червено цвекло - 5 - 6 глави
  • шунка - 300 г
  • лук - 1 глава
  • магданоз - 1/2 връзка
  • хрян - 1 с.л. настърган
  • олио - 200 мл
  • сол - на вкус
  • оцет
  • кисели краставички - за украса
  • риба - пушена, за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте шунката на малки парченца. Цвеклото се измива добре и се слага във фурната да се пече. Обелва се и се нарязва на парчета.

Лукът се накълцва и се запържва заедно с хряна в малко мазнина. Шунката, цвеклото и лука се смесват, овкусяват се с подправки и оцет.

Салатата се сервира с украса от кисели краставички и накъсана пушена риба.

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: