Спанак с ориз и кашкавал

22/10/2010
Ефросия
отЕфросияДжедай301
"Когато искате да отпразнувате пролетта - направете го с вкусно и леко пролетно ястие "
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене45 мин.
  • Общо65 мин.
  • Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо24 482
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • спанак - 750 г
  • кашкавал - 100 г
  • ориз - 300 г
  • олио - 100 мл
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистеният и измит спанак се сварява в подсолена вода, отцежда се и се нарязва на ситно. Оризът се задушава в мазнината, след което се залива с топла вода и се вари до полуомекване. Прибавят се част от кашкавала, настърган на едро ренде, черният пипер и червеният пипер.

В намазана с масло тавичка се изсипва половината от спанака. Върху него се разстила оризът. Отгоре се изсипва останалият спанак и се настъргва останалата част от кашкавала.

След това ястието се запича в умерена фурна.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 8
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Владо Минков
Владо Минков
29.03.2013 23:35
Страхотно!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв