Целувчена торта с овесени ядки

Марина НордМарина НордНовак1219
22/05/2015
Приготвяне25 мин.
Готвене260 мин.
Общо285 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 297
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг2.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тава, постлана с хартия за печене, се изсипват овесените ядки и 2 супени лъжици захар. Разбъркват се и се пекат 15 минути на максимално загрята фурна. Изсипват се в чиния и се оставят да се охладят. Една супена лъжица се оставя настрана за украса.

Температурата на фурната се намалява до 100 градуса. Белтъците се разбиват на сняг, добавя се по малко от останалата захар. Добавят се овесените ядки.

Белтъците се разделят на две и се пекат в кръгли тавички с диаметър 24 сантиметра, като с лъжица се оформят блатове, които не стигат до стените на тавата. Върху единия блат се поръсват овесените ядки за украса.

Всеки блат се пече по 2 часа и се оставя да изстине в открехната фурна.

Сметаната се разбива на пяна. Върху кръга, който не е украсен с овесени ядки, се слагат две трети от сметаната. Отгоре се разпределя сладкото и се покрива с другия блат. Отгоре се слага останалата сметана. Поръсва се с пудра захар.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар