ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Печен лаврак на фурна

Печен лаврак на фурна

MarianeMariane
Джедай
202131274
Печен лаврак на фурна
20/04/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Печеният лаврак си е истинска класика, но която смятаме днес да посветим обяда си"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибите от вътрешностите и люспите. Изплакнете добре и подсушете с домакинска хартия. Направете с нож прорези върху горната страна, но без да стигате до костта. Овкусете със сол и черен пипер отвън и отвътре.

Подредете рибите в тава. Във всяка риба поставете по една малка бучка масло и резен лимон. Поставете масло и лимон върху рибите, поръсете отвън и отвътре със ситно нарязаните зелени подправки.

Налейте вода, така че да покрие дъното на тавата, покрийте с фолио и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути. Отстранете фолиото и печете още 10 минути до зачервена коричка. Поднесете със свежа зелена салата или задушени зеленчуци.подобни рецепти

подобни рецепти

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: