Яхния от шкембе

ЕфросияЕфросия
Джедай
30
1
21/10/2010
"Почитателите на класическата шкембе чорба ще ни простят - веднъж само да опитат тази вкусна яхния от шкембе "
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 693
  • Преглеждания за месеца78
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шкембето се сварява с корените за супа и се нарязва на лентички. В сгорещената мазнина се задушава лукът, нарязан на ситно, прибавя се брашното и леко се запържва.

Сипват се доматеното пюре, разтворено във вода, и червеният пипер. Разрежда се с бульон от шкембето и се оставя да заври. Прибавят се шкембето, дафиновият лист, черен пипер и сол на вкус.

Ври на слаб огън още десетина минути. Шкембето се сервира, поръсено с кашкавал и магданоз.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар