Карамелизирани ягоди със сметана

18/05/2015
Марина Норд
отМарина НордНовак1219
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене25 мин.
  • Общо40 мин.
  • Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо727
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сто грама захар се загряват до светъл карамел при непрекъснато бъркане.

Добавя се портокаловият и лимоновият сок. Разбърква се, добавя се маслото и ликьорът и сместа се вари на бавен огън до сгъстяване при непрекъснато бъркане. Ягодите се измиват и се почистват.

Добавят се със соса и се оставят да се охладят. Сметаната се разбива с останалата захар. Ягодите се разпределят в купички и се гарнират с бита сметана.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар