ezine.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Карамелизирани ябълкови резенчета

Карамелизирани ябълкови резенчета

Марина НордМарина Норд
Новак
1k35727595
Карамелизирани ябълкови резенчета1 / 2
19/05/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Една ябълка на ден - какво правеше - никой не го интересува, защото ябълката е най-вкусна така - под формата на карамелизирани ябълкови резенчета"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се обелват, сърцевината се отстранява и плодовете се нарязват на тънки резенчета.

Всяко резенче се потапя в нишестето, предварително размито с малко вода. Резенчетата се пържат в загрято олио на среден огън до златисто.

Захарта и маслото се загряват, докато се получи светъл карамел. В карамела се пускат резенчетата, разбъркват се и се изваждат. Охлаждат се и се сервират.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: