Карамелизирани ябълкови резенчета

Марина НордМарина Норд
Новак
1k
277
27
221
19/05/2015
"Една ябълка на ден - какво правеше - никой не го интересува, защото ябълката е най-вкусна така - под формата на карамелизирани ябълкови резенчета "
Приготвяне25 мин.
Готвене15 мин.
Общо40 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 022
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата97
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се обелват, сърцевината се отстранява и плодовете се нарязват на тънки резенчета.

Всяко резенче се потапя в нишестето, предварително размито с малко вода. Резенчетата се пържат в загрято олио на среден огън до златисто.

Захарта и маслото се загряват, докато се получи светъл карамел. В карамела се пускат резенчетата, разбъркват се и се изваждат. Охлаждат се и се сервират.

Машинка за лесно разрязване и белене на плодове
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Машинка за лесно разрязване и белене на плодове
15.99 лв.
Виж ››

Запазете в максимална степен витамините на плодовете и белете лесно с помощта на тази лесна за използване машинка за белене на ябълки

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар