Ориз с ананас по карибски

Марина НордМарина Норд
Новак
1k
241
27
220
17/04/2015
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо701
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно и се запържва в маслото. Добавя се джинджифилът, кимионът, кориандърът, канелата, черният пипер и кардамонът и се запържват за 2 минути.

Добавя се оризът, прясното мляко, солта и малко вода, колкото да покрие ориза.

Ястието се оставя да къкри похлупено на слаб огън до омекване на ориза.

Накрая се добавят кашуто, шафранът и нарязаният на кубчета ананас. Сервира се топло или студено.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар