Сьомга с фета и розмарин

08/04/2015
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо425
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се нарязва на четири парчета. Кората на лимона се настъргва, сокът се изцежда. С кората се натрива рибата и се полива със смес от соевия сос и 1 супена лъжица зехтин.

Лукът се реже на шайби, картофите, целината и морковите се обелват и се режат на едро. Поръсват се с розмарин и се поливат със зехтин.

Поливат се с виното и се пекат 20 минути на 250 градуса в предварително загрята фурна. Температурата се намалява на 150 градуса.

Сьомгата се слага върху канапето от зеленчуци и се поръсва с натрошеното сирене фета. Пече се 15 минути. Полива се със сока на лимона.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар