Шоколадова торта с бял крем

ЕфросияЕфросияДжедай301
16/09/2010
"Цветовете на тази торта се редуват като клавишите на пиано. Пиано, което свири най-сладката шоколадова симфония, която сте чували "
Приготвяне35 мин.
Готвене50 мин.
Общо85 мин.
Порции10-12 парчета
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо26 307
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете жълтъците от белтъците. Жълтъците се разбиват на водна баня, като се прибавя половината от захарта. Кравето масло се разбива на пяна и към него лъжица по лъжица се прибавят жълтъците. Брашното се смесва с нишестето и бакпулвера и се пресява. Към маслото и жълтъците се прибавя пресятото брашно, като се бърка непрестанно.

Белтъците се разбиват на сняг с останалата захар и се добавят към другата смес. Към полученото тесто се добавят смлените орехови ядки, ванилията и се разбърква до получаване на еднородна смес. Тестото се изсипва в предварително намазана с олио и поръсена с брашно тортена форма.

Пече се в умерена фурна около 45 минути. След като блатът леко поизстине, се изважда от формата и се разрязва с конец на два блата.

За да приготвите крема разтопете белия течен шоколад на водна баня, добавете прясното мляко и какаовото масло и разбийте.

Започнете да редите тортата, като намажете единия блат с част светлия шоколадов крем. Отгоре се поставя и другият блат и се залива с останалия крем.

Украсете тортата с настърган черен шоколад.

Рейтинг

5 8
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Георгиева
Георгиева
16.09.2013 14:38
Моля уточнете количеството на брашното и нишестето, че нещо звучи съмнително на фона на 6 яйца
брашно - 1 1/2 ч.л.
нишесте - 1 ч.л.
3
1
едикакси
едикакси
13.10.2012 19:35
на колко градуса се пече за 45 минути?
5
1