ezine.bg»Рецепти»Супи»Студени супи»Плодова Супа»Студена гръцка ябълкова супа

Студена гръцка ябълкова супа

Марина НордМарина Норд
Новак
1k33027486
Студена гръцка ябълкова супа
07/04/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се реже на кубчета. Ябълките се обелват и се режат на кубчета. В голяма тенджера с дебело дъно се загрява зехтинът и се запържва лукът на бавен огън, като се разбърква, за да не си промени цвета. Пържи се 10 минути.

Добавят се ябълките, кърито и солта и сместа се загрява, докато ябълките не станат меки - около 10 минути. добавя се топлият бульон и сместа се кипва. Вари се на бавен огън 40 минути. Сваля се от котлона и се охлажда за 30 минути.

Кората на лимона се настъргва, сокът се изцежда. В супата се добавя половината кора и сок и супата се пасира. Оставя се в хладилника за 2 часа.

Ментата се реже на ситно и се смесва с останалия сок, кората на лимона и сметаната. Супата се сервира, като във всяка чиния се слага от ментовата сметана.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: