Риба с полски сос

ЕфросияЕфросия
Джедай
468
551
10
1k
21/10/2010
"Риба с разкошен маслен сос - един от най-вкусните рибни специалитети от полската кухня "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 162
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходящ съд се кипва вода, в която се прибавят моркови на кръгчета, настърганата целина, нарязаният на ситно лук, дафинов лист, черен пипер и сол. След като маринатата кипне, се поставя рибата, която се вари 15-20 минути.

За да приготвите соса жълтъците се разбиват в съд с обло дъно, поставен във водна баня на слаб огън. Прибавете рибния бульон и когато сместа се превърне в кремообразна маса, се смъква от огъня. На тънка струйка се прибавя разтопеното краве масло. Сосът се посолява и се прибавя лимоновият сок.

Сварената риба се поставя в подходящо плато, залива се с направения сос и се поставят резенчета лимон. Поднася се с гарнитура от варени картофи и броколи.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар