Веган кюфтенца с амарант

MarianaMariana
Джедай
202119210
Веган кюфтенца с амарант
13/04/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции16-18 бр.
"Страхотна комбинация от супер храни и интригуващи аромати! Това Ви гарантира радост за небцето и здраве за сърцето!"

Необходими Продукти

  • амарант - 200 г
  • грах - 300 г пресен
  • зехтин - 4 с.л.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр. малък
  • див чесън - 10 листа
  • джоджен - 2 - 3 стръка пресен
  • магданоз - 3 - 4 стръка пресен
  • ленено семе - 3 с.л. смляно
  • тахан - 2 с.л. от кашу
  • брашно - 2 с.л. от нахут
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте амаранта с 500 мл вода и варете на умерен огън до пълното абсорбиране на водата, около 15-17 минути. Оставете да се охлади.

Междувременно бланширайте граха във вряла подсолена вода за 2-3 минути, след това го отцедете и го изплакнете със студена вода. Загрейте 2 с.л. зехтин и сотирайте до омекване ситно нарязаните лук и моркови, свалете от огъня и оставете да се охладят.

В дълбока купа смесете сварения амарант, сотираните зеленчуци, ситно нарязания див чесън, наситнените зелени подправки, таханът от кашу, лененото семе, брашното и остатъка от зехтина. Омесете продуктите добре и оставете за 30 мин. в хладилник, след което добавете и граха.

С навлажнени ръце оформете кюфтенца с големината на пинг-понг топки и ги запечете за 2-3 минути от всяка страна в тиган с незалепващо покритие с малко мазнина. Поднесете ги с вегански таханов сос и свежа зелена салата.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка: