Веган кюфтенца с амарант

MarianaMariana
Джедай
198
101
102
13/04/2015
"Страхотна комбинация от супер храни и интригуващи аромати! Това Ви гарантира радост за небцето и здраве за сърцето!"
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции16-18 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 082
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг2.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте амаранта с 500 мл вода и варете на умерен огън до пълното абсорбиране на водата, около 15-17 минути. Оставете да се охлади.

Междувременно бланширайте граха във вряла подсолена вода за 2-3 минути, след това го отцедете и го изплакнете със студена вода. Загрейте 2 с.л. зехтин и сотирайте до омекване ситно нарязаните лук и моркови, свалете от огъня и оставете да се охладят.

В дълбока купа смесете сварения амарант, сотираните зеленчуци, ситно нарязания див чесън, наситнените зелени подправки, таханът от кашу, лененото семе, брашното и остатъка от зехтина. Омесете продуктите добре и оставете за 30 мин. в хладилник, след което добавете и граха.

С навлажнени ръце оформете кюфтенца с големината на пинг-понг топки и ги запечете за 2-3 минути от всяка страна в тиган с незалепващо покритие с малко мазнина. Поднесете ги с вегански таханов сос и свежа зелена салата.

Иноксово овално плато 50см.
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Иноксово овално плато 50см.
15.99 лв.
Виж ››

Добрата домакиня винаги има овално плато под ръка, защото обикновено нейният дом винаги очаква гости. Нека всички се възхитят на вашите разядки, сладки или основни ястия. Овалното плато ще ви помогне да се сдобиете с образцова трапеза и да си спечелите заслужени комплименти.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар