Веган кюфтенца с амарант

MarianaMariana
Джедай
7
720
13/04/2015
"Страхотна комбинация от супер храни и интригуващи аромати! Това Ви гарантира радост за небцето и здраве за сърцето!"
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции16-18 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 799
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг2.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте амаранта с 500 мл вода и варете на умерен огън до пълното абсорбиране на водата, около 15-17 минути. Оставете да се охлади.

Междувременно бланширайте граха във вряла подсолена вода за 2-3 минути, след това го отцедете и го изплакнете със студена вода. Загрейте 2 с.л. зехтин и сотирайте до омекване ситно нарязаните лук и моркови, свалете от огъня и оставете да се охладят.

В дълбока купа смесете сварения амарант, сотираните зеленчуци, ситно нарязания див чесън, наситнените зелени подправки, таханът от кашу, лененото семе, брашното и остатъка от зехтина. Омесете продуктите добре и оставете за 30 мин. в хладилник, след което добавете и граха.

С навлажнени ръце оформете кюфтенца с големината на пинг-понг топки и ги запечете за 2-3 минути от всяка страна в тиган с незалепващо покритие с малко мазнина. Поднесете ги с вегански таханов сос и свежа зелена салата.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар