ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печено Пиле»Пълнено пиле Хиляда и една нощ

Пълнено пиле Хиляда и една нощ

EfrosiaEfrosia
Джедай
9735k1122k
Пълнено пиле Хиляда и една нощ
22/10/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
5-6
"В една паралелна реалност Шехеразада въобще не е можела да разказва приказки, но е била страхотна готвачка. И това е било любимото ястие на султана"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 пиле, около 1, 4 кг
  • къри - 2 с.л.
  • стафиди - 50 г
  • ориз - 1 к.л.
  • яйца - 1 жълтък
  • вишни - 50 г
  • моркови - 50 г
  • лук - 50 г
  • чушки - 50 г
  • масло - 50 г краве
  • магданоз - 10 г
  • черен пипер - 1 г
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 10 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете, измийте и подсушете пилето. От вътрешната страна се посолява и се поръсва с къри. Приготвя се силен бульон от морковите, лука и чушките. Оризът се сварява в зеленчуковия бульон. Смесват се стафидите, жълтъкът и вишните, добавя се захарта и малко къри, като плънката трябва да има малко сладникав вкус.

Към сместа се прибавя изцеденият, сварен ориз и ситно нарязаният магданоз. Пилето се пълни с така направената плънка и се зашива. Кравето масло се разтопява, добавят се къри и сол. Намазва се пилето от външната страна, увива се във фолио и се пече в предварително загрята на 250 градуса фурна за 60 минути.

Маха се фолиото и пилето се пече още 10-12 минути до зачервяване.

Рейтинг

4.1
53
43
30
21
10
Дай твоята оценка: