ezine.bg»Рецепти»Предястия»Рулца»Рулца от пълнена шунка

Рулца от пълнена шунка

EfrosiaEfrosia
Джедай
9765k1123k
Рулца от пълнена шунка
15/09/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2-3
"Докато загреете мазнината, рулцата са се запържили и е време да сядате на масата"

Необходими Продукти

  • шунка - 450 г
  • яйца - 1 брой
  • картофи - 150 г
  • грах - 50 г сварен
  • майонеза - 150 г
  • кисели краставички - 10 г
  • моркови - 50 г
  • черен пипер - 1 г
  • сол - 5 г
  • кори - за лазаня, колкото са необходими, може и точени
  • яйца - 2 броя, за овалване
  • брашно - за овалване
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шунката се нарязва на тънки правоъгълни филийки с правоъгълна форма. Картофите и морковите се сваряват и се нарязват на малки кубчета. Киселите краставички също се нарязват на кубчета. Сварява се яйцето, обелва се и се нарзва на малки парченца. 50 гр. от шунката също се нарязва на малки кубчета.

Смесват се сварените моркови и картофи с яйцата, краставичките, грахът и шунката. Добавя се и майонезата и внимателно се разбърква. Прибавя се и солта и черният пипер.

Получената салата се разпределя върху правоъгълните парчета шунка и след това се навиват на рулца. Рулцата от своя страна се увиват в кори за лазаня или точни кори за баница, потапят се в яйце и в брашно и се изпържват в силно сгорещена мазнина.

Готовите рулца се отцеждат и се поднасят със зеленчуци.

Рейтинг

4.4
53
44
30
20
10
Дай твоята оценка: