ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа Топчета»Супа топчета по добруджански

Супа топчета по добруджански

EfrosiaEfrosia
Джедай
9765k1125k
Супа топчета по добруджански1 / 4
15/09/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4-6
"Топла, вкусна, ароматна и прекрасна Супа топчета по добруджански!"

Необходими Продукти

  • кайма - 400 г
  • масло - 2 с.л. олио или зехтин
  • масло - 40 г краве
  • домати - 100 г
  • лук - 50 г кромид
  • моркови - 50 г
  • целина - 30 г
  • ориз - 40 г
  • магданоз - 20 г корен
  • индийско орехче - 1 щипка
  • чубрица - 2 щипки
  • черен пипер - 1 г
  • кисело мляко - 1 с.л.
  • яйца - 1 брой
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ситно нарязаният лук се омесва хубаво с каймата, смления черен пипер, ситно нарязания магданоз и една трета от ориза. От сместа се оформят кюфтенца, пожелание малки.

В подходящ съд се сипва вода, която като кипне, се посолява, добавя се растителното масло и се слагат направените топчета кайма.

Останалата част от лука, нарязан на дребно, настърганият морков, целината и корените магданоз се задушават в кравето масло, овкусяват се с малко индийско орехче и чубрица и се прибавят към месото.

След около 20 минути се добавя останалият ориз и настърганите домати.

Готовата супа се застройва с яйце и кисело мляко. Преди сервиране се поръсва с нарязан магданоз.

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка: