ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа Топчета»Супа топчета по добруджански

Супа топчета по добруджански

EfrosiaEfrosia
Джедай
9635k1016k
Супа топчета по добруджански1 / 4
15/09/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4-6
"Топла, вкусна, ароматна и прекрасна Супа топчета по добруджански!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ситно нарязаният лук се омесва хубаво с каймата, смления черен пипер, ситно нарязания магданоз и една трета от ориза. От сместа се оформят кюфтенца, пожелание малки.

В подходящ съд се сипва вода, която като кипне, се посолява, добавя се растителното масло и се слагат направените топчета кайма.

Останалата част от лука, нарязан на дребно, настърганият морков, целината и корените магданоз се задушават в кравето масло, овкусяват се с малко индийско орехче и чубрица и се прибавят към месото.

След около 20 минути се добавя останалият ориз и настърганите домати.

Готовата супа се застройва с яйце и кисело мляко. Преди сервиране се поръсва с нарязан магданоз.

Рейтинг

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: