ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Агнешко филе с подправки

Агнешко филе с подправки

MarianeMariane
Джедай
202131267
Агнешко филе с подправки
11/04/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг филе
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 4 с.л.
  • бяло вино - 125 мл
  • риган - 1 ч.л.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • майоран - 1 ч.л.
  • розмарин - 1 ч.л.
  • брашно - 2 с.л. царевично
  • сметана - 2 с.л. течна
  • черен пипер - 1 щипка млян
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мариновайте месото както е цяло в пресования чесън, смесен с виното, солта, пиперa и ситно нарязаните зелени подправки. Добре е да остане в марината поне за 4 часа.

Прехвърлете в подходяща тава за печене, залейте с маринатата и печете около 45 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна. По време на печенето заливайте периодично с маринатата.

Извадете филето и го оставете да се охлади поне 5 минути, след което можете да го нарежете и да го поднесете със свежа салата по избор.

Разредете соса от печенето с малко вода, в която сте разбъркали брашното. Подправете със сол и черен пипер на вкус. Съм сместа добавете сметаната, кипнете и поднесете с печеното месо.

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: