Сладолед с бял шоколад, мента и лют пипер

Марина НордМарина Норд
Новак
1k
237
27
220
13/04/2015
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо291
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • бял шоколад - 200 г
  • мента - 10 стръка
  • яйца - 8 бр. жълтъци
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • сметана - 400 мл течна + 100 г заквасена
  • червен пипер - на върха на ножа, лют
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Листенцата мента се махат, стръковете се смесват с течната сметана и се загряват на слаб огън, без да кипват. Ментата се маха, в сметаната се добавя солта и лютият пипер.

Жълтъците се разбъркват със захарта до бяло. Загряват се на водна баня и в сместа се добавя течната сметана. Всичко се разбърква, докато не се сгъсти - около 10 минути. Сваля се от котлона.

Шоколадът се натрошава и се разтопява на водна баня. Добавя се към сметановата смес и съдът се слага в голяма купа, пълна с лед.

Охлажда се, като от време на време се разбърква. Заквасената сметана се разбива на крем и се смесва с ментата. Добавя се внимателно към сместа с жълтъците. Оставя се във фризера за 8 часа, като на всеки 2 часа се разбърква.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар