Тайландска салата с телешко месо

21/05/2015
Марина Норд
отМарина НордНовак1219
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене10 мин.
  • Общо30 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо360
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се начуква и се запържва по 3 минути от всяка страна в зехтина до образуване на златиста коричка. Слага се в чиния и се покрива с фолио за 10 минути.

Лимонът се изстисква. Репичките и краставиците се режат на кръгчета, целината се реже на тънко, лукът се реже на шайби. Всичко се смесва и се напръсква с лимонов сок.

В тигана, в който се е пържило месото, се излива соевият сос и се загрява за половин минута, като се разбърква. Месото се реже на тънки ивици и се слага в тигана, като се загрява на минимален огън за 2 минути.

Месото се изсипва в салатата, поръсва се със сусам и се полива със соса. Добавя се нарязаната зелена салата и всичко се разбърква.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар