Шишчета сатай с телешко и скариди

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
1k
310
288
27/04/2015
Приготвяне35 мин.
Готвене25 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо547
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете скаридите, а телешкото месо се нарязва на дълги ленти. Сложете ги в отделни купи и ги поръсете с по 1/2 с.л. от лимоновия сок.

Смесете чесъна, солта, захарта, кориандъра, кимиона, куркумата и олиото. Направете паста и овкусете скаридите и телешкото. Покрийте и ги оставете в хладилник да се мариноват за 30 минути.

Междувременно направете фъстъчения сос. Сипете 125 мл вода в малка тенджера, добавете лука и захарата и загрейте, докато захарта се разтвори. Добавете кокоса и чилито на прах, щом се разтопят, махнете от котлона и смесете с фъстъченото масло.

Оставете соса да се охлади. Направете шишчета, като за целта нанижете по 3 скариди на шишче и по една лента телешко. Запечете ги в загрят грил за 4-5 минути, като ги обръщате. Сервирайте шишчетата с фъстъчения сос.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар