ezine.bg»Рецепти»Риба»Рибни Кюфтета»Тайландски кюфтета с раци

Тайландски кюфтета с раци

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k7361k
Тайландски кюфтета с раци
29/03/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12 бр.

Необходими Продукти

  • ориз - 200 г басмати
  • бульон - 450 мл пилешки
  • раци - 200 г сварено месо
  • риба - 125 г филе
  • зелен лук - 5 стръка
  • лимонова трева - 1 стрък
  • люти чушки - 1 бр. зелена
  • джинджифил - 1 с.л. прясно настърган
  • кориандър - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • олио - за пържене
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете ориза в тенджера, добавете топлия бульон и кипнете сместа. Сварете ориза за около 18 минути.

За да направите кюфтетата, сипете месото от раците, рибата, зеления лук, лимоновата трева, чушката, джинджфила и кориандъра в блендер и пасирайте сместа. Овкусете със сол и черен пипер. Добавете ориза и пасирайте още веднъж.

Оформете 12 кюфтета, които се слагат в хладилник за да се стегнат за 30 минути. Загрейте олиото и запържете кюфтенцата. Сервирайте веднага.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: