Сувлаки

EfrosiaEfrosia
Джедай
941
4k
10
15k
Сувлаки
09/09/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Сготви30 мин.
Общо30 мин.
Порции8-10
"Какво ще кажете за едно традиционно гръцко ястие, което те кара да си облизваш пръстите доста време, след като шишчето вече е изядено"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг свинско филе, нарязано на кубчета
  • зехтин - 50 мл за марината
  • оцет - 50 мл винен
  • лимонов сок - 50 мл
  • чесън - 1 скилидка, нарязана на ситно
  • сол - 2 ч.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • риган - 1 с.л. сух
  • мащерка - 1 с.л. сушена
  • картофи - пържени за гарнитура
  • домати - резени за гарнитура + за шишчетата (по желание)
  • маруля - няколко листа по желание за гарнитура
  • сос - пикантен за гарнитура
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички съставки за маринатата се смесват и в тях се изсипват парчетата свинско.

Разбъркайте, за да се разпредели маринатата равномерно по филето и оставете да престои на хладно за 1 нощ. На следващия ден нанижете отцедените от маринатата свински парчета на шишове.

По желание между тях може да сложите и по парченце домат. Изпечете сувлаки на скара с дървени въглища, грил или барбекю. Поднесете свинските шишчета с гарнитура от листа маруля, резени домат и пържени картофки.

Добре е да сервирате и лют сос (по избор).

Рейтинг

5 13
4 3
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка: