Патешки гърди в сос от зелен пипер

Росица СтояноваРосица СтояноваДарт Вейдър16714119
05/05/2015
Приготвяне35 мин.
Готвене90 мин.
Общо125 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо546
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Начупете патешките кости и и ги задушете в зехтина заедно с изрезките, 2 с.л. вода, нарязаните лук, моркови и праз за 5 минути. Добавете виното и достатъчно вода, колкото да покрие всичко.

Овкусете със сол и черен пипер, мащерка и дафинов лист. Кипнете сместа и варете, докато се редуцира наполовина. След това прецедете сместа и върнете на огъня, за да може сосът да се редуцира още. Запържете набързо патешките гърди, след което ги запечете в загрятата фурна.

Запечете зеления пипер в мазнината, която се отделила от патешките гърди, добавете коняка и щом сосът се редуцира, добавете соса от костите. Накрая прибавете и сметаната. Нарежете патешките гърди и ги сервирайте със соса.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар