Патешко със сос от ряпа

17/03/2015
Росица Стоянова
отРосица СтояноваДарт Вейдър8715810928
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене80 мин.
  • Общо110 мин.
  • Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо298
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • патица - 1 бр. млада
  • ряпа - 1.4 кг обелена + сок от 3 репи
  • лук - 3 глави
  • чесън - 1 скилидка
  • черен пипер
  • подправки - зелени по избор
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете младата патица на парчета и ги запържете, но без да добавяте допълнително мазнина. Добавете нарязаните репи и продължете да задушавате. Щом репите омекнат, добавете 2 с.л. вода, нарязания лук, сок от ряпа, чесън, черен пипер, сол и зелените подправки.

Гответе 20-30 минути на слаб огън. Извадете месото и половината ряпа, пасирайте останалата смес. Сервирате патешкото с парчета ряпа и сос.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар