Критараки

EfrosiaEfrosia
Джедай
941
4k
10
15k
Критараки
08/09/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене45 мин.
Общо55 мин.
Порции2-3
"Емблематично за гръцката кухня и невероятно вкусно ястие"

Необходими Продукти

  • орзо - 500 г (критарики)
  • олио - 100 мл
  • лук - 1 глава кромид
  • чесън - 1 скилидка
  • домати - 425 г консервирани или 4 домата
  • бульон - 1 л пилешки или зеленчуков
  • сол
  • черен пипер
  • риган - сух
  • сирене - настъргано Гауда или кашкавал Витоша
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете в сгорещена мазнина нарязания лук и пресования чесън. Когато омекнат прибавете доматите и бульона. Овкусете кипналия сос със сол, черен пипер и риган. Загрейте фурната до 180 градуса.

Изсипете орзото в йенска тава и залейте с доматения сос. Ястието се пече малко повече от половин час, като последните 10 минути се наръсва със сирене или кашкавал.

Рейтинг

5 14
4 6
3 2
2 3
1 0
Дай твоята оценка: