Спанак с ориз и чесън

08/09/2010
Ефросия
отЕфросияДжедай301
"Перфектното пролетно ястие, което хапваме още щом излезе първия спанак "
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене35 мин.
  • Общо55 мин.
  • Порции4-5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо13 489
  • Преглеждания за месеца62
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментари6 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете спанака, нарежете го и го сложете в маслото да се задушава до омекване. Прибавете ориза, веднага след което и водата, около 3 чаши (включително бульона).

Оставете, докато оризът уври добре. В сгорещено олио запържете лука, чесъна, овкусете с подправки. След като сместа поизстине я смесете с киселото мляко и внимателно прибавете сместа към спанака и ориза.

подобни рецепти тук

Рейтинг

5 6
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Ева
Ева
31.01.2013 15:08
С кисело е,моята баба ми я приготвя от години ;).
0
0
Нели
Нели
11.05.2011 15:48
Аз приготвих това ястие с кисело мляко и стана невероятно вкусно. А и в необходими продукти ясно си пише - кисело мляко.
0
0
галка
галка
20.10.2010 14:01
Определено е кисело мляко.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв