ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Червен фасул с царевица и киноа

Червен фасул с царевица и киноа

Марина НордМарина Норд
Новак
1k31727431
Червен фасул с царевица и киноа
12/03/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • авокадо - 1 бр.
  • киноа - 150 г
  • боб - 200 г от консерва червен фасул
  • царевица - 200 г от консерва
  • чушки - 1 бр.
  • лук - 2 глави
  • чесън - 4 скилидки
  • бульон - 350 мл от кубчета, зеленчуков
  • магданоз - 1/2 връзка
  • олио - 2 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л. млян
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киноа се измива с топла вода, слага се в тенджера, залива се със студена вода и се оставя за 1 час, след което се отцежда.

Авокадото се реже на две, костилката се маха и се вади меката част, която се реже на кубчета. Чушката се реже на кубчета.

Лукът и чесънът се режат на ситно и се запържват заедно с нарязаната чушка в олиото 5 минути на среден огън. Добавят се фасулът, киноа и бульонът и всичко се оставя да кипне.

Котлонът се намалява, съдът се похлупва с капак и ястието къкри 25 минути. Добавя се царевицата, черният пипер, солта и нарязаният на ситно магданоз.

Сваля се от котлона и се разпределя на порции. Във всяка порция се добавя нарязаното на кубчета авокадо.

Рейтинг

3.8
51
41
32
20
10
Дай твоята оценка: