Лесна домашна майонеза

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
446
375
09/03/2015
"Най-вкусна е домашната майонеза - ето и как да си я приготвите "
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10 133
  • Преглеждания за месеца118
  • Преглеждания за седмицата15
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • жълтъци - 3 бр.
  • горчица - 1/2 ч.л. суа
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • захар - 1 щипка
  • олио - 280 мл
  • бял пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете всички продукти с изключение на олиото в блендер и разбийте до получаването на гладка смес.

Добавете олиото и продължете да разбивате до сгъстяване на майонезата.

Пратична метална преса за чесън-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Пратична метална преса за чесън
12.00 лв.
9.24 лв.
Виж ››

Преса за чесън, която е необходимост във всяка кухня и за почти всяко ястие. Удобна, безопасна при употреба, метална.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Светла Н.
Светла Н.
18.02.2016 15:01
Аз лично я правя от 30 год така:3 цели яйца/топли на стайна Т/ се слагат в СТЪКЛЕН буркан Омния.До ръба на буркана олио,1 каф. л сол,но и на вкус,1 ч.л.оцет./може и др. кисело/Продуктите да не са студени-много е важно!!С пасатора на миксера/слага се на дъното на буркана и той се държи,започва да се изтегля нагоре!Почти веднага майонезата се образува и така няколко пъти движение по ваш вкус за гъстотата-готово!Наричахме я Софийска майонеза!
2
0