Пиле по императорски

ЕфросияЕфросия
Джедай
938
4k
10
13k
05/09/2010
"Уникално приготвено пиле със зеленчуци по императорски китайски - създава определено апетит и настроение. Да ви е вкусно"
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции1-2
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо79 822
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата14
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото на кубчета и го поръсете със соевия сос и ситно нарязания джинджифил. Оставете го да отлежи около 30 минути, за да се овкуси.

Загрейте олио в тиган и запържете фъстъците със стритата люта чушка. Извадете ги от мазнината и сложете нарязаните на парченца зеленчуци също да се изпържат.

След тях идва ред да запържите само пилешките късчета. Когато са готови добавете всички останали продукти и поръсете с пилешкия бульон, в който е разтворено нишесте.

Овкусете със сол и китайска подправка вей цзин (1 с.л.). Пиле по императорски се сервира горещо.

Рейтинг

5 11
4 6
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Стефан Рачев
Стефан Рачев
14.12.2015 20:20
Ооо, това със сигурност ще бъде пробвано през почивните дни!!!
0
0
юнси
юнси
01.12.2014 15:39
кусно Е.
0
0
Stefancho
Stefancho
01.12.2014 15:30
пххф
0
1