Индийско пюре от леща

06/03/2015
Mariana
отMarianaДжедай7720
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене45 мин.
  • Общо60 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 548
  • Преглеждания за месеца57
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изплакнете лещата, залейте я с 5 ч.ч. вода и кипнете. Намалете силата на огъня, похлупете наполовина тенджерата и варете около 25 минути, като от време на време разбърквате с лъжица.

Добавете лимоновия сок и варете още 15 минути. С помощта на телена лъжица разбийте лещата на пюре.

Загрейте маслото. Добавете кимиона и запържете са 10 секунди. Свалете от котлона, добавете чесъна и червения пипер и разбъркайте добре. Върнете обратно на огъня и запържете за още 10 секунди.

Сложете запръжката при пюрето, посолете и разбъркайте енергично. Поднесете пюрето топло, като самостоятелно ястие или като гарнитура на задушени меса.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар