Домашен пастет от черен дроб

ЕфросияЕфросия
Джедай
30
1
09/09/2010
"С Домашен пастет от черен дроб може да впечатлите и най-взискателните си гости, но е толкова вкусен, че ви препоръчваме да си го изядете сами "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо98 426
  • Преглеждания за месеца1296
  • Преглеждания за седмицата162
  • Коментари5 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • черен дроб - 200 г телешки, свински или птичи
  • масло - 100 г прясно краве
  • черен пипер
  • индийско орехче
  • лук - сок от кромид
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете дроба от ципите и кръвоносните съдове, нарежете го на филийки и го сварете в леко подсолена вода.

Смелете черния дроб в месомелачка с дребна решетка, прибавете разбитото масло и всички останали съставки в пасатор. Пасирайте докато се получи хомогенна смес.

Поднесете пастета с хляб.

Рейтинг

5 7
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
Hristo Hristov
Hristo Hristov
08.10.2017 14:35
Супер рецепта. Става буквално за 10мин с робота, ако не броим варенето. Напраих 2 кила пастет. Само искам да добавя, че ако нямате пари, рецептата става и със маргарин оставен във фризера, докато се втвърди! Ако добавите и малко чесън не е зле, ама тва вече по вкус.
1
0
Ники
Ники
03.08.2013 00:35
Ако нямате пастор,или не ви се използва, направете като мен: Прекарах пилешки дробчета през метално сито,такова за брашно,накъсах ги,защото като са големи е по-трудно, в ситото остават жилите и разни други ненужни неща, за да ги натискам ползвах чукалото от дървеното саханче. Получава се една пихтия, сложих половин настъргано индийско орехче,сол,чер пипер и тази каша излях в правоъгълна тавичка за хляб. Пекох, или по-точно изсуших, на 150 градуса. Пастета е нежен и много вкусен, разбира се. Не варя дробчетата!
5
1
Надя
Надя
07.04.2013 10:49
Благодаря за рецептата стана супер! От пилешки дробчата стана много добре, и като се замислиш колко е спорно, а пък и ти си го направил от хубави и чисти продукти. Лука го настъргах, а дробчетата, след като ги сварих ги нарязах, без да ги прекарвам през машинка. Слага се всичко в пасатора. Стана идеално гладка смес! :)
3
4