ezine.bg»Рецепти»Салати»Топла салата с печено брюкселско зеле

Топла салата с печено брюкселско зеле

Марина НордМарина Норд
Новак
1k33227493
Топла салата с печено брюкселско зеле
03/03/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Магданозът се реже на ситно. Зеленчуците се режат на половинки.

Добавят се обелените и нарязани на едро моркови. Приготвя се сос, като се смесва зехтинът, портокаловият сок и нарязаният на ситно чесън.

Сосът се смесва с морковите и зеленчуците. Добавя се сол. Сместа се пече 30 минути на 200 градуса, като от време на време се разбърква.

Вади се от фурната и се сервира топла, като се поръсва с нарязан на ситно магданоз и настърган пармезан.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: