Боровинков пудинг с ябълков пектин

Марина НордМарина Норд
Новак
1k
227
27
220
02/04/2015
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо616
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • боровинки - 1 кг замразени
  • ябълков пектин - 50 г
  • кафява захар - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Боровинките се размразяват и се пасират. Добавя се захарта и пектинът и сместа се загрява на среден огън при непрекъснато бъркане.

Щом сместа започне да кипи, се сваля от котлона. Сместа се излива в плоска тава и се оставя да се стегне в хладилника за 4 часа.

Нарязва се на парченца, слага се в стъклени чаши и се сервира.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар