Бонбони с леща и фурми

09/05/2015
Марина Норд
отМарина НордНовак1219
  • Приготвяне25 мин.
  • Готвене25 мин.
  • Общо50 мин.
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо413
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • леща - 1/2 ч.ч.
  • орехи - 50 г
  • слънчогледови семки - 4 с.л.
  • фурми - 10 бр. без костилки
  • какао - 2 с.л. на прах
  • пудра захар - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата се измива, вари се 15 минути на слаб огън и се пасира. Фурмите се заливат със студена вода и се оставят за 1 час.

Орехите и слънчогледовите семки се запичат на сух тиган за 2 минути и се нарязват на ситно. Фурмите се подсушават и се пасират. Добавят се към ядките и се разбъркват.

Добавя се какаото и пасираната леща и сместа се разбърква. От сместа се оформят малки кръгли бонбони и се оставят за 2 часа в хладилник. Овалват се в пудра захар и се сервират.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар