Сиропирана баница с локум

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
1k
2k
3k
08/12/2018
"Днес ще ви предложим една уникална българска рецепта за сочна, сиропирана вита баница с локум и яйца"
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
38 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо425 527
  • Преглеждания за месеца663
  • Преглеждания за седмицата38
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена38

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Вземаме две кори, слагаме ги една върху друга. В единият им край по ширина поставяме по три разтеглени локумчета. Навиваме корите един път.

След това по цялата им ширина насипваме с лъжица от плънката, приготвена от предварително разбитите яйца, захар, олио и брашно с бакпулвера и ванилията. Навиваме корите и ги нареждаме в намазана с мазнина тава. Процедурата повтаряме и с другите двойки кори.

Поръсваме отгоре с олио и печем.

След като изстине, заливаме сладката баница с топъл сироп, приготвен от водата и захарта.

Покриваме витата баница с кърпа за да се задуши.

Кръгла алуминиева тава с незалепващо покритие 34x7см.
Приготвяй си тази рецепта в:
Кръгла алуминиева тава с незалепващо покритие 34x7см.
51.99 лв.
Виж ››

За да готвите с песен на уста, се нуждаете от алуминиева тава. И то не каква да е - кръгла тава с незалепващо покритие, с която готвенето ще се превърне в революционно откритие! Забавлявайте, докато създавате кулинарни шедьоври лесно и удобно.

Рейтинг

5 15
4 4
3 3
2 2
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Геновева
Геновева
20.12.2018 13:51
Много вкусна...
6
1
Огнян Росица
Огнян Росица
17.11.2016 19:51
хареса ми много
2
2
Мариана Видова
Стана страхотна. И аз сложих орехи. Като изстине ще кача и снимки. От тук нататък само така ще я приготвям!
8
0