Австрийски компот със смокини

22/03/2015
Марина Норд
отМарина НордНовак1219
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене40 мин.
  • Общо55 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 252
  • Преглеждания за месеца214
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смокините се режат на четвъртинки. Чаша и половина вода се излива в тенджерка, добавя се захарта и джинджифилът.

Портокаловата кора се настъргва на ситно и се добавя в сместа. Добавя се канелата, карамфилът и черният пипер и сместа се вари 20 минути на среден огън.

Прецежда се и в сиропа се добавят смокините. Варят се 20 минути. Преди да се свали от котлона, се добавя виното и компотът се охлажда под капак до стайна температура. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар