Пиле на фурна с картофи

ЕфросияЕфросия
Джедай
938
4k
10
13k
16/10/2010
"Ще ни прощава Бизе, но на това му викаме класика!"
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо19 002
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрежете пилето по дължина на гърдите и го сложете да се маринова в смес от бира и соев сос. Нека постои така около час. Обелете и нарежете картофите, сложете ги в намазнена тава и излейте 1 и 1/2 ч.ч. вода, в която предварително е разтворена захарта.

Овкусете картофите с малко сол, черен пипер и сух босилек.

Сложете пилето отгоре, а върху него няколко резена масло равномерно. Сложете пилето да се пече, като от време на време го поливате със соса от картофите за да не прегори.

Сервирайте ястието с поръсен магданоз.

Комплект от три кръгли тави от алпака - 28см, 32см и 36см
Приготвяй си тази рецепта в:
Комплект от три кръгли тави от алпака - 28см, 32см и 36см
25.00 лв.
18.99 лв.
Виж ››

Комплект от 3 кръгли тави, която всяка домакиня би посрещнала с отворени обятия. С възможност за приготвяне и съхранение за малко или по-голямо количество храна. Алуминиевите тави могат да се използват при печене или за съхранение в хладилник.

Рейтинг

5 4
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар