Ezine.bg»Рецепти»Солени печива»Пирог»Руски пирог с извара и боровинки

Руски пирог с извара и боровинки

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Руски пирог с извара и боровинки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Опитайте този невероятен пирог и ще видим дали някога пак ще се сетите за американски пай"

Необходими продукти

  • за тестото
  • масло - 125 г
  • захар - 2/3 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • какао - 2 с.л. на прах
  • брашно - 1 и 1/3 ч.ч.
  • сода - 1 щипка
  • оцет - 4 капки
  • кафе - 1 ч.л. разтворимо
  • вода - 6 с.л.
  • за плънката
  • извара - 300 г
  • захар - ½ ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • боровинки - 1 шепа замразени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се тесто, като омекналото масло се смесва със захарта и яйцата. Брашното се смесва с какаото и се добавя към маслената смес.

Добавя се гасената с оцет сода и се разбърква. Кафето се смесва с горещата вода и се добавя в тестото.

Изварата се смесва с ванилията, захарта и яйцата. В ринг за торта се слага тестото, като съвсем малко се оставя настрани.

Върху тестото се слага сместа с изварата, отгоре се разпределят боровинките. Останалото тесто се излива на ленти върху плодовете. Пече се 50 минути на 180 градуса.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: