Естонски пирог с извара и ябълки

Марина НордМарина НордНовак1219
16/11/2016
"Ефектен пирог за десерт - една рецепта, която взимаме назаем от Естонската кухня "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо517
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцето се разбива със захарта, добавя се омекналото масло, брашното и содата. Замесва се тесто и се оставя на топло за половин час.

Приготвя се плънка, като яйцата се разбиват с 2/3 от захарта, добавя се изварата, сметаната и ванилията.

Тестото се слага в тава, постлана с хартия за печене, като се оформят стенички. Поръсва се с грис, отгоре се редят ябълките, обелени и нарязани на резени.

Поръсват се със захар, покриват се с плънката и пирогът се пече 30 минути на 180 градуса. Вади се от фурната.

Белтъците се разбиват на сняг със захарта и солта и с това суфле се покрива пирогът. Връща се във фурната за 2-3 минути, вади се и се сервира.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар