Огретен с ряпа

MarianaMariana
Джедай
7
720
15/09/2016
"Вкусен огретен с ряпа и батати - екзотика, която може да приготвите само за половин час!"
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо829
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелените и почистени сладки картофи и ряпата се нарязват на кубчета, слагат се в тенджера и се задушават с малко вода 15 минути, докато омекнат.

Излишната вода се отцежда и омекналите батати и ряпа се прехвърлят в огнеупорно глинено гърне.

Нишестето се разтваря в 50 мл прясно мляко. В останалото мляко се добавя сметаната солта и подправките. Смесват се и с получената смес се заливат зеленчуците.

Изпечете огретена в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 35 минути. Поднесете със салата по избор.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар