Ньоки от спанак със скариди и пармезан

MarianaMariana
Джедай
198
97
101
04/01/2016
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо282
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистените листа спанак и грахът се отцеждат. Пасират се и се объркват със изварата. Сместа се слага на умерен огън, подправя се с индийско орехче, черен пипер и сол, слага се 30 г масло и се бърка до изпаряване на излишната вода.

Към спаначената смес се добавят скаридите и кашуто. Отстранява се от котлона и се слагат яйцата, брашното, половината пармезан и при нужда 2-3 с.л. галета.

Бъркайте до получаването на смес, която запазва формата си. От нея се оформят малки топки, които се варят в съд с подсолена вряла вода, докато изплуват на повърхността.

Ньоките се отцеждат от излишната течност, поръсват се с пармезан и се поднасят топли със салата по избор. Преди сервиране се заливат с малко разтопено масло.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар