Гъбена каша с праз лук

MarianaMarianaДжедай7720
25/02/2015
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 516
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Беконът и празът се нарязват на малки парченца и се запържват в загрятото олио. Когато празът омекне, се добавят нарязаните на филийки гъби и се задушават до омекване. Добавя се и пилешкото месо, нарязано на кубчета.

Загрейте маслото и запържете брашното. Свалете от котлона, налейте постепенно около 700 мл горещ гъбен бульон. Разбърквайте енергично и със сместа залейте задушените гъби, праз и месо.

Гответе ястието 15 минути на тих огън, сложете сметаната и варете още 5 минути. Подправете със сол и черен пипер. Поръсете със ситно нарязан магданоз и поднесете кашата топла.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Filareta Betova
Filareta Betova
25.02.2017 18:40
Направих страхотен гъбен сос за пържолките ми!Спазих рецептата,като промених сметаната с цедено кисело мляко и извара-по равни количества.Обичам да експериментирам!
0
0